Hanne, Martin og 30 andre får hjælp til at finde nyt job

Hvor langt skal man egentlig gå for at hjælpe en opsagt medarbejder?

Rigtig, rigtig langt, mener Four Designs Head of HR & Organisation, Karin Damsgaard. Hun har gennem flere måneder etableret en række forskellige samarbejder for at hjælpe de medarbejdere, der er påvirket af virksomhedens nedlukning af montagelinjen. Flere har været nødt til at finde en ny arbejdsmæssig identitet, og det har været en svær proces. Ikke desto mindre, har processen båret frugt, og Four Design kan stolt fortælle, at flere af deres medarbejdere allerede har fået nyt job.

Et job klar i baghånden
”Efter omstændighederne kunne jeg ikke været blevet hjulpet bedre” Udtaler Four Designs tidligere QEHS Martin Pontø og fortsætter ”Ellers måtte jeg jo have været i gang med at søge, men det var pludselig slet ikke nødvendigt.”

Da det gik op for Four Design, at der ikke ville være arbejde nok til virksomhedens QEHS Manager, Martin Pontø efter lukningen af montagelinjen, tog Karin Damsgaard sagen i egen hånd og snakkede med sit private netværk. På den måde havde Four Design en jobsamtale klar til Martin Pontø, før han overhovedet var blevet opsagt i virksomheden. Det resulterede i en spændende stilling hos Jørgen KRUUSE A/S i Langeskov, hvor Martin er tiltrådt som som Kvalitetskoordinator d. 1. oktober 2020.

Opfølgende kontakt
Helt så nem har processen selvfølgelig ikke været for alle virksomhedens berørte medarbejdere.

Det kom som et chok, da vi fik beskeden om, at montagelinjen skulle lukke. Jeg havde godt nok tænkt, at et eller andet sker der, men jeg havde ikke troet de tog det hele. Det kom bag på mig” udtaler Hanne Nielsen, der har været en stor del af Four Design de sidste 19 år. ”Four Design har virkelig gjort rigtig mange ting for at hjælpe os videre. Vi har en virkelig dygtig HR-dame, som arbejder hårdt for at hjælpe os.”

Hanne Nielsen fandt selv sit nye job hos Sika Design og kontaktede virksomheden, men da hun dagen efter fortalte, at hun havde søgt jobbet, levede Four Design og Karin Damsgaard endnu engang op til deres løfte om at hjælpe medarbejderne. Karin Damsgaard tog omgående kontakt til virksomheden, og sikrede Hanne en jobsamtale, så hun kunne præsentere sig selv og sine kompetencer. Hanne Nielsen glæder sig meget til at starte hos Sika Design 4. januar 2021.

Bliver hjulpet godt på vej
Dette er blot historien om to ud af flere medarbejdere, som Four Design allerede har hjulpet godt videre på nye jobeventyr. Fremtiden er dog stadig uvis for flere af virksomhedens produktionsmedarbejdere. Derfor ligger Four Design forsat mange kræfter i at nå virksomhedens mål om at hjælpe alle opsagte medarbejdere godt videre.

Folk føler virkelig, at vi bliver hjulpet godt på vej. Karin gør et godt stykke arbejde. Vi er blevet hjulpet med et CV- forløb, samt hjælp til at skrive ansøgninger, og så hjælper HR os også med at opsøge mulige stillinger. De har virkelig gjort rigtig mange ting” fortæller Hanne Nielsen.

Der er ingen af de opsagte der selv er skyld i den situation, de pludselig havnede i. Der er tale om gode stabile medarbejdere med lang anciennitet, som vi er stolte af, så de fortjener at komme i nyt job i en god virksomhed” udtaler Head of HR & Organisation Karin Damsgaard. Derfor opfordrer Four Design alle, der har behov for at ansætte inden for produktion, produktionsledelse, logistik eller kvalitet på Fyn, til at tage kontakt til Karin Damsgaard.

Kontakt
Head of Hr & Organisation: Karin Damsgaard,
Kda@fourdesign.dk Tlf: + 45 60431931